Contact

Het zou natuurlijk goed kunnen dat je nog vragen hebt! De SPM voor de particulier is immers nieuw.

Neem gerust contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de beste match en de vragen

die je nog hebt! Je kunt ons telefonisch bereiken op (+31)-(0)20-244 3151, je kunt mailen naar

[email protected] of je kunt ons contactformulier invullen.

1 Garantie
1.1 Wat is de garantie op de SPM ?

De SPM’s van Heute hebben een garantie van 3 jaar na aankoop. Een uitzondering hierop is de Easy Comfort; deze heeft een garantie van 2 jaar na aankoop

Gedurende deze periode neemt Heute verantwoordelijkheid voor schade en/of fouten die zijn veroorzaakt tijdens productie en assemblage. Bij schade veroorzaakt door onjuist gebruik van de SPM, vervalt de garantie.

Ondervindt je een probleem met jouw SPM? Stuur dan een e-mail met de benodigde informatie naar [email protected] . We helpen je dan zo snel mogelijk verder!

Heute garandeert de beschikbaarheid van reserveonderdelen van je SPM tot 20 jaar na je aankoop.

2 Waarom een schoenpoetsmachine (SPM)?
2.1 Wat is het voordeel van een SPM?

Een SPM geeft je vooral gemak:  in plaats van het pakken van je borstels, de schoencrème en (inmiddels vieze) doeken kun je in een paar snelle bewegingen je schoenen reinigen en mooi maken. Het kost je aanzienlijk minder tijd en je hoeft er niet 'voor te gaan zitten'. Sterker nog: je kunt je schoenen gewoon aanhouden en blijven staan.

Je bedient de SPM via de knop (of automatische sensor) en de borstels beginnen te draaien. De dispenser met schoencrème bedien je met je voeten. Op deze manier heb je geen vieze handen en minder kans dat er vuil op je kleren komen. 

 

3 Onderhoud (leren) schoenen
3.1 Wat doet een SPM voor het onderhoud van je leren schoenen?

Een SPM is voor het 'snelle' dagelijkse onderhoud van je leren schoenen; het reinigt, geeft glans en geeft de look die je verwacht van je mooie schoenen. De speciale schoencrème van Heute impregneert ook en beschermt dus tegen vocht. Doordat je schoenen schoon zijn, het leer soepel blijft en het vocht wordt tegengehouden, blijven je schoenen in betere conditie. Je schoenen gaan langer mee en dat is wel zo duurzaam.

Let wel; het blijft noodzakelijk om je schoenen soms een paar dagen 'rust' te geven en schoenspanners te gebruiken. Een SPM vervangt deze noodzakelijkheden niet.  

4 Bestellen
4.1 Kan ik direct gaan poetsen na ontvangst van mijn schoenpoetsmachine?

Ja, je ontvangt met je bestelde schoenpoetsmachine gratis 1 flacon met kleurloze schoencrème. Met die flacon kun je de dispenser vullen die iedere SPM al heeft en het poetsen van je schoenen is nu heel eenvoudig.

4.2 Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

We proberen uiteraard om je bestelling zo snel mogelijk te laten bezorgen. De SPM's komen uit Duitsland en worden op aanvraag met de grootste zorgvuldigheid handgemaakt en verzonden. Om deze reden vragen we je om 3 tot 20 werkdagen geduld te hebben voordat je kunt poetsen, afhankelijk van de SPM('s) die je hebt besteld. Kijk daarom op de productpagina voor actuele informatie.

 

5 Retourneren
5.1 Wanneer kan ik retourneren?

Als je een SPM aanschaft, kun je binnen 30 dagen nog retourneren (herroepingsrecht). De meeste winkels hanteren 14 dagen, maar wij zijn ervan overtuigd dat je tevreden zult zijn met je aankoop. Daarom geven wij je extra bedenktijd, wel zo prettig.

Uiteraard krijg je je volledige aankoopbedrag dan teruggestort; dit zal binnen 14 dagen weer op je rekening staan.

Wil je gebruik maken van je herroepingsrecht, stuur dan een e-mail naar [email protected] . De vervolgstappen met betrekking tot terugsturen worden dan met je besproken en alles wordt zo snel mogelijk geregeld.

6 Onderhoud schoenpoetsmachine (SPM)
6.1 Hoe onderhoud ik mijn SPM?

Bij regelmatig gebruik van je SPM komt er ook vuil bij je machine. De 'vloer' van je SPM is gemaakt van rubber en uitneembaar: klop deze regelmatig buiten uit. Dit is ook het moment om met de stofzuiger op de plek van de rubberen vloer het vuil weg te halen. 

7 Veiligheid
7.1 Hoe gebruik ik veilig mijn schoenpoetsmachine?

Wees je er van bewust dat er een sterke motor in de schoenpoetsmachine zit. Dit betekent dat het belangrijk is om bijvoorbeeld je schoenen gestrikt te hebben voordat je je schoenen gaat poetsen; anders loop je het risico dat de veter verstrikt raakt tussen de ronddraaiende delen.

Tijdens het poetsen ben je gefocust op het mooi maken van die ene schoen, maar vergeet hierbij niet je evenwicht te bewaren! Het klinkt vrij logisch, maar vooral in het begin kan je (nieuwe) houding een beetje wennen zijn. Wees je hier gewoon van bewust.  Plaats de schoenpoetsmachine daarom op een stabiele ondergrond en vermijd gladde vloeren.

7.2 Is een schoenpoetsmachine veilig voor kinderen?

Zoals met vele zaken in en om het huis: kinderen zien misschien de gevaren niet die jij wel ziet. 

Feit blijft dat een SPM elektrisch wordt aangedreven en ronddraaiende onderdelen bevat waar kinderen bij kunnen komen. Wees je hiervan bewust. Sommige SPM's hebben een 'vaste' kabel die je wel makkelijk uit het stopcontact haalt, maar niet van het apparaat zelf kunt afkoppelen. Een voorbeeld hiervan is de Easy Comfort. Anderzijds: De Elégance-series worden geleverd met een voedingskabel die je ook van de SPM kunt afkoppelen (een soortgelijke voedingskabel als bij desktops). Met kinderen in de buurt is deze optie beter, want na gebruik kun je de kabel veilig opbergen.

De schoencrème is schadelijk na inslikken. Bij de meeste SPM's kan de dispenser gemakkelijk worden afgekoppeld (om crème bij te vullen) en indien nodig op een veilige plek worden bewaard, buiten het zicht van kinderen.

Weet je niet zeker of dit voor jouw machine ook geldt? Of heb je andere vragen? Stuur ons een e-mail en we helpen je zo snel mogelijk met antwoord op je vraag!

Voor alles geldt: LEES VOOR GEBRUIK DE INSTRUCTIES. Deze worden standaard meegeleverd.

 

8 Klachten
8.1 Waar kan ik terecht met een klacht?

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.