'Ondernemen' deel 2/5: Het idee

  • Geplaatst op
  • Door Roland
  • 0
'Ondernemen' deel 2/5: Het idee

In deze serie blogs over ‘Ondernemen’ wil ik je meenemen in de fases van het bedenken, opstarten en door ontwikkelen van mijn onderneming: Mijn Schoenpoetsmachine (MijnSPM).

Van de aanleiding tot ondernemen, het fundament neerleggen naar het bedenken van plannen voor de toekomst. Welke keuzes maak je, maar vooral waarom?

 

Deel 2: Het idee

Retail, detailhandel en ondernemen zijn voor mij de kernwoorden geweest om iets nieuws te beginnen. Toen ik mijn ambities deelde met naasten was een veelgehoorde reactie dat ik wel iets met medicatie of cosmetica zou willen beginnen, of zelfs voor een eigen apotheek zou gaan! In ieder geval wist ik al wel zeker dat ik de volgende pijlers mee wilde nemen: kwaliteit en (persoonlijke) aandacht. Deze aspecten maken een openbaar apotheker onderscheidend, het creëert maatwerk voor de klant en geeft mij werkplezier! Luxe en gadgets trekken eveneens mijn aandacht, maar het moest ook functioneel zijn. Ideeën voor nieuwe concepten ontstaan vaak als de bedenker tegen een probleem aanloopt en deze op een originele manier weet op te lossen. Voor mij bleek het idee al enige tijd thuis binnen handbereik te zijn: de schoenpoetsmachine (SPM)!

 

Hoe deze SPM bij mij thuis is gekomen, lees je hier.

Het idee om met een SPM te gaan ondernemen is ontstaan tijdens een vakantie op Bonaire in september 2018. Reizen en vakantie doen mij over allerlei zaken nadenken, waaronder passies en voornemens. Dit heeft mij doen besluiten om in het diepe te springen met Mijn Schoenpoetsmachine!

 

De combinatie van retail, detailhandel, ondernemen én de SPM maken voor mij het concept compleet. In het volgende blog ga ik verder in op de vorm van mijn onderneming.

 

Tot dan!

 

Roland

 

                    

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.