'Ondernemen' deel 1/5: De aanleiding

  • Geplaatst op
  • Door Roland
  • 0
'Ondernemen' deel 1/5: De aanleiding

In deze serie blogs over ‘Ondernemen’ wil ik je meenemen in de fases van het bedenken, opstarten en door ontwikkelen van mijn onderneming: Mijn Schoenpoetsmachine (MijnSPM).

Van de aanleiding tot ondernemen, het fundament neerleggen naar het bedenken van plannen voor de toekomst. Welke keuzes maak je, maar vooral waarom?

 

Deel 1: De aanleiding

Ik ben opgeleid tot Openbaar Apotheker Specialist. Kort gezegd ben ik openbaar apotheker in een apotheek op de hoek van de straat. Een fantastisch beroep waar ik veel plezier uit haal! Vrijwel iedere apotheek heeft schappen in de algemene ruimte waar medicatie en hulpmiddelen zonder recept verkrijgbaar zijn. Ook hier hebben apothekers een belangrijke rol voor een juist gebruik van medische zaken. De apotheek is onderdeel van de Nederlandse gezondheidszorg en dat betekent dat je met veel partijen moet samenwerken en aan strikte regelgeving moet voldoen. Dit geldt met name voor medicatie die alleen op recept verkrijgbaar is.

Juist die schappen met producten in de algemene ruimte van de apotheek zijn minder gebonden aan afspraken en regelgeving: je kunt ze zo kopen. Met de kennis en expertise kun je als apotheker klanten op maat adviseren: ik vind het iedere keer weer geweldig als ik laagdrempelig iemand verder kan helpen op deze manier. Het kan alleen een advies zijn, maar de verkoop van producten is natuurlijk ook een mooie uitkomst. Voor beide geldt: kwaliteit in combinatie met aandacht voor de persoon achter de vraag maakt het verschil.

De retail en detailhandel heeft mij om bovenstaande redenen altijd al geboeid. Ik heb gemerkt dat je zo de rol van Openbaar Apotheker Specialist ook goed kunt laten zien aan een breder publiek.

Op dit moment werk ik in loondienst, maar heb al jaren de ambitie om voor mezelf te gaan beginnen. Wat nu?

De conclusie is dat ik retail, detailhandel en ondernemerschap wil gaan combineren. Hoe ga ik dat doen? In de openbare apotheek of met een ander soort onderneming? En wat voor producten? Het is in ieder geval zeker dat ik iets nieuws wil verkennen.

In het volgende blog van deze serie vertel ik je meer over mijn afwegingen en keuzes.

 

Tot snel,

 

Roland

 

                                        

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.